Tajwańskie krówki

tajwańskie krówki

Tajwańskie krówki z pianek

Składniki:

1). Białe pianki 180g.

2). Masło (bez soli) 60g.

3). Mleko w proszku 50g.

4). Orzech włoski (może używać również orzechy ziemnej) 70g

6). Żurawina 30g.

5). Dodatek: może być: czarny sezam 70g, kakao 20g. zielona herbata w proszku 5g. itd..

6). Papier do pakowania krówki

Sposób do przygotowania:

1). Łamać orzechy na mniejsze kawałki. Żurawinę posiekać.

2). Przygotować naczynia, najlepiej kształt kwadratowy i wyłożyć papierem do pieczenia.

3). Na rozgrzanym patelni małym ogniu roztopić masło, potem dodać pianki, pomieszać aż pianki roztopią się.

4). Dodać mleko w proszku (jeśli chcemy dodać inne dodatki, to w tym samym czasie), w szybkim tempie dokładnie pomieszać wszystkie składniki, jak mleko jest połączone z piankami, to wyłączyć ogień.

5). Dodać orzechy, żurawinę do pianki, pomieszać i wlać do naczynia. Gładzić powierzchnię krówek i włożyć do lodówki koło godzinę.

6). Wyjąć krówki z lodówki i pokroić na rozmiar jak krówki. Zwinąć krówki papierem ryżowym, jeśli nie ma takiego papieru, to można również używać papierem do pieczeń. Nie zjedzone cukierki lepiej przechowywać w lodówce nie przekroczyć 5 dni.

 

Podziel się ;-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *